Αδυναμία της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων εντοπίζει ο Χ. Σταϊκούρας

🕔02/02/2019 – 17:51

Σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει πως η κυβέρνηση προχώρησε σε αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση

Η κυβέρνηση αδυνατεί εδώ και τέσσερα χρόνια να λύσει το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκουρας.

Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Σταϊκούρας παρέθεσε δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και των Ε. Τσακαλώτου και Γ. Δραγασάκη το 2015, στις οποίες τόνιζαν πως μαζί με την τότε ανακεφαλαιοποίηση λυνόταν και το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων. Προ ημερών όμως, σημείωσε, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την ανησυχία του επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις για να μη χρειαστεί να γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση που θα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. ​

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση όχι μόνο προχώρησε σε μία τρίτη, αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση, η οποία προσέθεσε κόστος στο Δημόσιο, απαξίωσε προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, άλλαξε την ιδιοκτησιακή δομή των πιστωτικών ιδρυμάτων και τροποποίησε -επί το δυσμενέστερο- τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους, αλλά και ότι επί τέσσερα χρόνια αδυνατεί να αντιμετωπίσει με επάρκεια το οξύ πρόβλημα των ‘κόκκινων’ δανείων» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

★ Πηγή:

Συντακτική ομάδα του eklogika.gr